søndag 31. januar 2010

*Alt for damene!


Disse vakre bladene fra 50-tallet fant jeg i en pappeske på bruktmarkedet i Birkelunden, Oslo. Fargene, fontene, klærne og kvinnene oser fargerik eleganse, positivisme og friskhet. Det er ikke vanskelig å la seg inspirere av disse forsidene!

*Let´s hear it for the girls!

Its not difficult to be inspired by these elegant, fresh and colourful magazines from the 1950´ies. The clean and simple front pages illustrates that less is more, opposed to todays women's magazines. Give me more of this, please!

fredag 29. januar 2010

*Colour me happy




I denne litt grå og gustne vintertilværelsen i byen er det utrolig deilig at noen både frivillig og ufrivillig har satt litt farger på omgivelsene- som her på spennende Grünerløkka i Oslo.

*Colour me happy

The crispy white snow has turned into greyish wet slush. I long for the colourful summer, meanwhile, I enjoy this inspiring street art

mandag 25. januar 2010

*Fordums tid



Fordums tid, sett gjennom butikkvinduet til Fretex Unika på Grunerløkka. Er det ikke deilig?

*History repeats itself.

Retro interior. Ain`t it sweet?

søndag 24. januar 2010

*Naiv.Super



Naivt, supert, deilig. Denne utstillingen på rom for kunst+arkitektur fikk meg til å smile. Underfundige, morsomme, kreative, rare og naive utstillinger er alt jeg trenger for å lade batteriene til en ny arbeidsuke. PS. Å kalle utstillingen naiv er nok ganske overfladisk. Men deilig er den iallefall.

fredag 22. januar 2010

*New York, I love you






Gjenbruk og DIY er noen av begrepene som beskriver designtrendene for øyeblikket. Urban Outfitters´ butikk i greenwich village, New York har virkelig skjønt dette. Med sin utrolig spennende og inspirerende butikk var det umulig å ikke plukke med seg både tips, inspirasjon og en og annen sak til hjemmet med på flyet til Norge.

Hva med en tur til byggvarehandelen i helgen?

torsdag 21. januar 2010

*urban/retro


Til min store fornøyelse kom vi over dette velkomponerte venterommet på et fergeleie på Melbu i Vesterålen i 2005. Lite visste vi at bak døren til et gammelt skur skulle det åpne seg dette fantastiske retro/kitch rommet. Så glade vi var for å kunne strekke på beina i et fargesprakende rom som dette etter en lang biltur. Hørte jeg noen si design og arkitektur langs norske veier?
For turistvegprosjektet sjekk denne linken

mandag 18. januar 2010

*Se min kjole


Jeg er ikke av typen som liker å følge verken bruksanvisninger eller oppskrifter, og det er overnevnte kjole et resultat av. Med mot i brystet tok jeg fatt på et passelig amisiøst kjoleprosjekt, der mønsteret kun eksisterte i mitt eget hode. Lærdommen jeg tok av prosjektet er følgende.
1:Dette skal jeg gjøre oftere!
2:Neste gang skal skissere prosjektet
3: ...Og kanskje kjøpe er mønster..

søndag 17. januar 2010

*grått og blått er hot!




Årets trendfarger på interiørfronten er uten tvil grått og blått. Sammen med disse sarte og transparente fargene søker vi mot et interiør som skal være ærlig, personlig og naturlig. Etter å ha lagt bak oss et vanskelig tiår toppet av en finanskrise, er vi nå opptatt av at de omgivelsene vi beveger oss i skal gjenspeile et fokus på miljø, gjenbruk og personlig engasjement. Vi er forlengst ferdige med de glatte og polerte interiørene. Fargesjokket lar vente på seg. Vi staker ut en ny retning. På tide å puste med magen nå. Helst et hyggelig sted.

*Got the blues?

Well...If you do, you should know that you are trendy. At least if you believe predictions from trend analyst Li edelkoort. The blues and the greys are are the colours of the future. The nuances of the two colours are calming and honest, and just what we need after a decade of financial turbulence, warfare, and nature disasters. Lets Calm down and carry on. And paint as if our lives were at stake.

lørdag 16. januar 2010

*more for less


Sitter man ikke på en tykk lommebok, men derimot en ganske slank en, gjelder det å være kreativ når man skal innrede sitt nye hjem. På bildet over har jeg satt sammen en ung, tøff, og stram kollasje til en leilighet kjøpt av en mann i midten av 20-årene. Produktene jeg har funnet frem til, sammen med hele stemningen antyder at dette ikke kommer til å bli en rimelig affære å gjennomføre. Sammen med eieren av leiligheten akter jeg, ved litt kløkt, kreativitet og verktøy å gi leiligheten akkurat det uttrykket kollasjen tilsier. Ikke bare kommer leiligheten til å bli utrolig spennende, men ved at eier har skapt deler av interiøret selv, kommer interiøret til å sitte ekstra godt på kroppen.

fredag 15. januar 2010

*Å rydde rot



Jeg liker ikke unøndvendig rot. Men jeg skjønner at det er vanskelig å komme rundt det. Jeg har masse rot selv.Opp til flere roteskuffer og rotehauger.Det gjelder å finne den gyldne middelvei, og det tror jeg at jeg har. Det er lov med rot, så lenge det er organisert og ikke nønvendigvis utgir seg for å være rot. Rot kan skjules ved å gå til anskaffelse av tøffe bokser, gamle kofferter, flotte kurver etc. Den gamle kofferten har jeg dratt med meg fra mammas gamle pikerom. Der så den ut til å oppfattes som gammelt skrot. Hjemme hos meg derimot brukes den til oppbevaring av tekstiler og blader. Sammen med den store roteboksen fra
granit ser rotet ganske stilig ut synes jeg.

onsdag 13. januar 2010

*Kulden er en god ting for den som vil varme seg..


Mitt varme, deilige, hjemmestrikkede ullpledd er endelig ferdig, og jeg gleder meg til å krølle meg sammen under det, med et nytt strikkeprosjekt. Med strikkepinner i tykkelse XL og garn så tykt som jeg kunne finne var dette et av de hyggeligste prosjektene til nå.
For å gi mitt dyrebare pledd litt ekstra eleganse strikket jeg inn et viscosegarn med glans og glitter i samme fargetone som det tykke garnet. Med såpass tykke pinner ( str. 20mm) og tykt garn (polaris), er ikke dette et prosjekt som drar ut i det uendelige, jeg vil heller beskrive det som et koseprosjekt som du får unnagjort mens du f.eks. ser en film . ( jeg er alt for rastløs til bare å strikke, jeg må helst multitaske). Prosjektet er ikke gratis, garnprisen er høy, men for meg, frk. smilla og mannen min var det verdt hvert øre.

*Desperate times calls for desperate measures

It is cold in Oslo, and what is better for keeping warm than knitting a soft, warm and thick blanket for yourself and other cold family members. Well, for me that was one of the alternatives when I was staying in. I got myself some XL needles and extra thick wool and spent some nights knitting and watching TV series. As the blanket grew bigger, even my toes, with the rest of the body, got warm and satisfied .

tirsdag 12. januar 2010

*Shoe shamed




Hjemme hos oss har vi en ganske liten entrè. Vi har også ganske mange sko. I tillegg har vi en katt. En katt som elsker å ta fart, løpe fra enden av stuen, seile videre på entrèteppet til hun treffer alle skoene som en levende bowlingkule. Dette elsker hun. Jeg liker det litt, det ser morsomt ut. Men skoene ligger i en stor haug på gangen, så noe må gjøres. Vi trenger en skohylle, som ikke bare er veldig, veldig smal, men også er litt snerten. Og som dekker behovet vårt, nemlig å fjerne sko fra gulvet, slik at vi kvitter oss med rot, og at vi lettere kommer til med støvsuger og mopp. Så dette gjorde jeg.; På maxbo fikk jeg tak i plank ( b: 200 mm, d: 20mm, l: 1000mm ), trelist ( b: 70 mm, d: 30 mm). Jeg kappet til planken i to like stykker, og skrudde de sammen med en elektrisk drill. Trelisten kappet jeg til slik at den ble er ca 10 cm kortere en planken på hver side, så skrudde jeg listen på baktykket som skal festes mot vegg . Dette gjorde jeg for å få litt ekstra distans fra veggen slik at skoene ikke kommer borti veggen. Derette lagde jeg en utsparing for strikken som skal holde skoene på plass i vertikal stilling. Her kan man bruke smal strikk, bred strikk, farget, nøytral. Så skal hyllen festes på vegg. Siden jeg har et avstansstykke på bakplaten må skruene som skal inn i veggen være ekstra lange.Nå gjenstår evnt. maling. Jeg har valgt å male skohyllen i samme gråfarge som veggen, og så gi den en ekstra piff med en knall gul strikk, som ser tøff ut mot alt det grå.


*Shoe shamed

Our tiny hall is shoe shaming us by making a mess out of all the shoes laying around...It simply is to small. Something needed to be done. Actually a shoe rack is what needed to be done. By making one myself, I got the perfect rack for our shoes. I (we) spent less than a few hours making it, and nor did I spend a lot of money. Colour wise I wanted the rack to blend in ( due to the small space), the only splash of colour I allowed was the bright yellow rubber band keeping the shoes in an upright position. The hall is now a sight for sore eyes.

lørdag 9. januar 2010

*Putekrig!




Jeg får ikke nok av deilige, myke, tøffe puter! Og hva tøff angår, så skal det ikke så mye til for å skape din helt særegne tøffe pute. Alt du trenger er noe billig tekstil ( ikea, åhlens etc.) i hvitt, sort eller hva nå ditt hjerte begjærer, glidelås ( dette er hvis du ønsker muligheten til å vaske trekket på et senere tidspunkt) og foto-overføringsark ( dette får du typisk på panduro, clas ohlson etc). Nå kan du sette igang din egen puteproduksjon, og lage den puten du vet du aldri kommer til å finne i noen butikk.

*Pillow fight!

A pillow is the sofas shy best friend. You know she`s there, but you don`t really notice her until she dresses up and start demanding to be seen. Why not dress up an old, sad pillow with your very own design. It really is quite simple, and it can give your livingrom, sofa, or bedroom the extra dash of an urban feel. All you need is fabric (ikea is affordable) a zipper ( to close things up) and photo transfer paper ( you`ll find it at panduro or clas ohlson in norway). Here you go, design the pillowcover of your dream, or just the one that fits your interior theme at the moment.

torsdag 7. januar 2010

*en lapp ligger sjelden alene..



Mitt nye lappeteppe til sengen ble til etter nitidig planlegging og okkupasjon av stuegulvet. Det måler hele 2,2m x 2,0 m, og uten særskilte syferdigheter ble lappene klippet og sydd sammen en etter en. Jo større teppet ble, jo varmere gikk symaskinen, noe særlig større kunne det nok ikke vært. Etter at alle lappene var sydd sammen, sydde jeg et bakstykke til teppet. Baksykket består av to like deler. Bakstykke ble tilpasset slik at det var litt større enn fronten, og jeg kunne dermed brette en kant over fronten og avslutte prosjektet. Teppet er såpass stort og tungt at fôr ikke er nødvendig, med mindre man skal bruke det til andre formål en til et sengeoverkast.

*quilt(y) as charged

My very own (and very) graphic quilt was made singel-handedly by very accurate preparation whilst occupying most of our livingroom. Without any particularly experience in quilting I went ahead cutting, stitching, sweating and sewing until my quilt measured 2,2x 2,0 meter. It`s fair to say that the project was time consuming, but once you wrap up the project it surely is worth it. To make this quilt you have to be determined to se it finished, but you certainly dont`t have to be a sewing-machine-wizard.
Related Posts with Thumbnails